filter preše

POVPRAŠEVANJE & CENIK  
              


Nazaj na IZDELKI

FILTER STISKALNICE  Z  PRIGRAJENIMI NETZSCH VIJAČNIMI ČRPALKAMI

                          IZDELAVA FILTER PLATEN

 

Laboratorijska FILTER STISKALNICA FS230X230 D40 7X 30T   

Laboratorijska filter stiskalnica je bila razvita  z namenom  filtriranja vsebine za laboraotrijke raziskave in analize.
Sama naprava je izdelana iz predpostavke industrijskih filter stiskalniz z manualnim zapiranjem in ročnim stiskanjem preko hidravličnih komponent.
Filter stiskalnica je konstrukcijsko izdelana in projektirana  na način  da jo postavite in privijete na močno utrjeno mizo.  Vsi postopki za laboratorijsko delo se izvajano na tej mizi.
Tako da je delo poenostavljeno ergonomsko ustrezno in na dosegu ob vzorcih. Naprava je konstruirana s pomočjo
 trdnostne analize posamičnih komponen in sestavov, pri konstruiranju konstrukcij po metodi končnih elementov FEM.
Posamezni elementi so izdelani z CNC CAD/CAM tehnologijo zato da se posamezni elementi lahko dopolnjujejo se standadizirajo za posamezno velikost in so dimenzijska enotni.

 

  

Filter stiskalnica je izdelana iz jeklenega varjenega  okvirja  izdelanega po MAG postopku z certificiranim varilnim osebjem. Jeklene plošče za stiskalnico so rezane in obdelani nato lakirane z prašnim barvanjem. Jeklen okvir je izdelan tako da je delno odprt za manipulacijo opreme spodaj pod stiskalnico.Stskalnica je izdelana iz močnih jeklenih obdelanih plošč.
Prva  fiksna plošča
je priključna plošča z priključkom  za filter črpalko z katero  polnimo vsebino katero bomo filtrirali.
Druga vmesna plošča se prosto giba po navojnih drogovih zato da prenaša silo iz bata cilindra na filter plošče in se prilagaja uporabniku za izbor števila plošč za laboratorijsko delo. Naležne površine kjer se giba vmesna plošča ki jo pritiska hidravlični bat je izdelana iz kislinskoodpornega inoxa zato da je vedno gladka ne korodira in  omogoča kar se da lahko vzdolžno gibanje
Zadnja fiksna plošča  je na okvir privijačena preko navojnih drogov na sprednjo priključno ploščo. Na zadnjo fiksno ploščo je privijačen močan hidravlični cilinder enostranko delujoči z prigrajenimi vzmetmi katere skrbijo za povratno gibanje bata ko stiskalnico odpiramo.Na drugi strani zadnje  fiksne plošče je hidravlična batna črpalka z rezervarjem hidravličnega olja ,ki zadostuje za gib cilindra do konca in nazaj.
Hidravlična črpalka ima prigrajeno povezovalno  hidravlično fleksibilno cev z hitrimi spojkami , manometrom ki prikazuje tlak v barih , ventilom na manometru ter glavnim ventilom za odpiranje in zapiranje stiskalnice preko hidravličnega cilindra. Le preko tega ventila lahko zapiramo oz odpiramo stiskalnico. Hidravlična črpalka je izdelana tako da je v funkviji na način da uporabimo priloženo ročica črpalke ki jo vsavimo v sedež na večjem batu in z dviganjem in spuščanjem roke črpalke  ustvarimo tlak v sistemu ki lahko naraste do cca 200 bar in prenaša silo na površimo cilindra in posledično na premično vmesno ploščo.  Vmesna plošča ima vstavljena vodila izdelana iz termoplasta da je trenja med gibanjem čim manj. Na drugi strani vmesne plošče pa vstavimo filter plošče z filter platni.
Filter plošče se razlikujejo po namenu.
 Prva filter plošča je zakoj za  prvo fiksno priklučno ploščo in ima izvrtino in na drugi strani smerekico z navojno matico za montažo na fiksno ploščo in priključek za filter črplako z katero stiskalnico polnimo.
Zadnja plošča ima le eno stran poglobljeno in nima prehoda skozi sredino.Le ta se lahko uporabi na zadnji fiksni plošči.
Delovne pošče so delovne plošče v katerih se muljna vsebina nabira in so po prerezu simetrične na sredini imajo izvrtino ki povezujejo celoten segment.
Filter plošče imajo izdelane kanale in speljane v skupni vod ki se na strani posamezne filter plošče zberejo  v izhodno cevko. Vsaka plošča ima tak iztok in vsi iztoki so speljani v povezovalni kanal za filtrat. Ker je možna lekaža med ploščami pa pod paketom stisnjenih plošč namestimo še lovilno ploščo, ki kapljanje izpod filter platen in plošč tekočine pelje v povezovalni kanal za filtrat. Kanal za filtrat je odprt zato da ga lahko čistimo konča pa se z iztočnim priključkom. Filter platna se razikujejo po namenu.Prvo filter platno ima lukno in se privijači na prvo filter ploščo in prvo fiksno ploščo.Vmesna platna  so dvojna in povezana . To so delovna platna.Zadnje platno je enojno in celo. Montirano je na zadnjo ploščo.   

 

 

 

 

NEVARNOST STISKA

 

 

 

 

FILTER STISKALNICE  Z  PRIGRAJENIMI NETZSCH VIJAČNIMI ČRPALKAMI

                        
 

 

  

                  

 
                                                                                      MEMBRANSKE ČRPALKE ZA FILTER STISKALNICE

 
 


Nazaj na IZDELKI

 

 

 

 

RABLJENE FITERSTISKALNICE  ZA ODPRODAJO:   konakt 041642631

 

 

 

 

 

FILTER PLATNA IN  FILTER PLOŠČE

 

 

izdelujemo tudi filte plošče 500 x500 PP za filter preše in šivamo platna z 20-50 mikronsko prepustnostjo  

 

  

  

 

Nazaj na IZDELKI
E-mail :SERVIS

Nazaj               [ Izdelki ] [ Lokacija ]              [ Novosti ]       [ Uporabne info. ]            [ E-Mail ] 

LASTRATECH d.o.o. , Rakovica 28, 4201 Zg.Besnica-KRANJ   tel: 04 250 66 30     fax: 04 250 66 33,  gsm:  041 642 631